Цю історію мені свого часу розповідав мій дід, який був присутній при тих подіях. Коли я почав шукати в Хронологіях Змагань ті події -- лише невиличкі уривки, не більше. Але ця історія є дуже показовою. Тому рахую за потрібне її розповісти. Дід, на щасття, ще живий, (мешкає в м.Хотині, на Буковині), тому якщо комусь знадобляться подробиці -- можу перепитати.
А росповідав дід слідуюче.
Свого часу у пана Євгена Коновальця лишився скарб УНР. Власне, на цей скарб орієнтувалися як УВО, так і ОУН. В разі потреби, за ці кошти збиралися озброювати та екіювати нову українську армію.
Щоб зберегти його, пан Євген помістив його в Ватікані. З тим не було проблєм, так як у нього там були дуже дружні відносини.
Коли Совєти взірвали оту бомбу в Роттердамі, Провід ОУН зібрався в Ватікані. Але ... Ватікан вілмовився їх віддавати. А на часі була війна.
Коли Провід остаточно зрозумів що грошей не буде - почали вирішувати -- що робити далі.
Мельник пропонував йти разом з німцями, рахуючи що якщо ураїнці виступлять на їх боці -- німці віддадуть Україну українцям.
Бандера ствержував, що ми не можемо вести будь-яких перемовин з німцями -- бо вони не краще совєтів, та висував тактику "зеленого гаю".
Що було далі ... то відомо всім.
...Повчальна історія. Якщо б Ватікан віддав би ті кошти, то може історія світу була би дешо іншою.
Але цікавий момент! Як ви рахуєте, чий померанчевий колір? ....
_________________ Чи принесе тобі наснагуПівнічний Буревій?
Якщо ти сильний - то так.
А слабкимти бути незахочеш.
ТРИМАЙСЯ!
Чорний
Написане:
25 вересня 2005, 07:48
Чий помаранчевий колір - не знаю. Лібералів. Гоїв :)
Але гасло "ТАК" передерто з польської компартії початку 90-их, з точністю до написання літер і червоно-багряного кольору.
_________________ Тут все просто - перемагають перші, потім другі, потім знову перші, а потім приходить Чорний...
Олег Тягнибок: Чорний - то страшна людина! (Харків, 28/09/2008)
Померанчевий колір має дуже цікава організація під назвою прелатура "Опус Дей".
Мені особисто імпонує діяльність цієї організації, але якщо вони зробили помилку та скарб УНР опинився в Ющя - це було би погано.
Принаймні, один з керівників прелатури був на Майдані.
Так ніби основна концепція прелатури добре поєднюється з Ідеєю Нації. Так, основна теза - св'ятість в повсякденному житті, починаючи з рівня сім'ї. Якшо нація - то велика сім'я -- то ніби для нас вони добрі.
Але Ватікан держава-павук. Наскільки вона захоче підтримувати Україну? Але Ірландію підтримує....
Хоча, зробивши помилку у минулому столітті, вони могли її зробити і зараз.
ТРИМАЙСЯ!
Чорний
Написане:
26 вересня 2005, 10:24
Аквілон написав:
дуже цікава організація під назвою прелатура "Опус Дей"
Докладніше, будь-ласка :)
_________________ Тут все просто - перемагають перші, потім другі, потім знову перші, а потім приходить Чорний...
Олег Тягнибок: Чорний - то страшна людина! (Харків, 28/09/2008)
Opus Dei - це персональна прелатура Католичної Церкви, яка заснована св'ятим Госемарієй Ескривой у 1928 р.
Незважаючи на те, що діяльність в Україні провадиться дуже активно,
офіційних представництв не знайдено.
Є россійський сайт http://opusdei.ru/ .
Основна концепція - не вартує бити себе в груди - "який я добрий", а тихенько провадити св'ятість у повсякденне життя на рівні сім'ї та оточення.
Організація екстерриторіальна, тобто підпорядковується виключно свому прелату, тобто діє як мірський орден.
Говорять, що покійний Папа був членом цієї організації.
Дуже активно працює з молодю, з засобами масової інформації, особливо з телебаченнями.
Якщо дивитись на методи роботи, то померанчева революція чисто в їх стилі (хоча їхня причетність тут необов'язкова...).
Хоча, якщо вірити Совєтський інціклопедії - являє щось на кшталт Масаду в Хізраїлі -- тобто релегійна розвідка. Але невідомо чи можна тому вірити.
Також є великі підозри, що "Українська Молодь Христова" працює під їх дахом.
Періодично проводять літні табори для молоді в Карпатах.
Під час померанчевих подій один з керівників дійсно знаходився в Київі. Зним було встановлено зв'язок -- навыдь була присутня електронна адреса, хоча й на рамблері.
ТРИМАЙСЯ!
Джміль
Написане:
05 липня 2006, 14:05
Аквілон, друже, але ж справа розколу в ОУН досліджена досить таки непогано, і ніде ніякого "ватиканського скарбу" не згадує жоден з дослідників, як з оунівського, так і з інших середовищ. Формальним приводом до розколу був т.зв. "архів Сеника-Барановського", що потрапив якимось чином до рук польської поліції, чим спричинився до повного розгрому аґентурної мережі ОУН у Польщі 1938 року (через справу Перацького, коли було заарештовано й Бандеру). А щодо фінансів Організації, то мельниківці (зокрема Зиновій Книш у своїй досить таки арґументовній книзі "Розбрат") звинувачували Рико Ярого в використанні коштів ОУН на власні потреби. Загибель Коновальця надала Ярому слушну нагоду "замутити" ту справу і почати баламутити Організацію за приводом розколу на "старих нездар" (табір А. Мельника) і "молодих активістів" (табір С. Бандери). Така взаємна ворожнеча, природно, відволікла увагу від фіґури самого Ярого і дозволила йому вийти сухим з води. Така версія З. Книша. Є інші версії. Зокрема така, що розкіл ОУН є справою рук аґентів НКВД.
Щодо ставлення Провідників до Німеччини, то як Мельник, так і Бандера, звичайно, робили ставку на допомогу Німеччини в поваленні Польщі, визволенні Галичини, а в перспективі - й розгрому німцями СССР та визволення всієї Великої України. Але, то були такі розрахунки, де німцям відводилася роля пробійного тарану, інструменту, що його треба використати на свої цілі, а потім викинути. Німці не були дурними. Вони це відчули. Тому й не визнали Акт 30 червня. Тому розгромили спочатку бандерівців, а потім і мельниківців. Тому і програли зрештою всі - і німці, і українці. Тому що не змогли діяти разом, залізним тараном руйнуючи совєтську імперію зла.
_________________ На будь-яке запитання російською маю одну відповідь - стріл. (с) Яків Гальчевський, командир (1921-1925) Подільської повстанської групи
http://dzhmil.livejournal.com
СВВ
Написане:
10 липня 2006, 15:07
То все байки дідуся Панаса, як то кажуть. Народ хоче красивих легенд, то така й з'явилася: змішали все, що любимо: Ватикан, Україну, націоналістів, якихось популярних вождів ітп.
Але гроші, певно, дійсно долучилися до того, щоб розвалилася ОУН. Але основа, як завжди, амбіційна: конфлікт поколінь, відповідно, різні методи боротьби.
Мельниківці - сповідували більш пасивний інтелектуал-націоналізм, в той час як Бандерівці повисли на ірраціональному Донцові. А якщо є ідейні розбіжності, то не поділити фінанси буде неважко.
шо за жидівські вислови?
Вже і в Свободі жиди, чи шо*?
_________________ Кулі змінюють уряд краще, а ніж голоса виборців!
Зіг
Написане:
21 січня 2008, 22:14
СВВ написав:
То все байки дідуся Панаса, як то кажуть. Народ хоче красивих легенд, то така й з'явилася: змішали все, що любимо: Ватикан, Україну, націоналістів, якихось популярних вождів ітп.
Але гроші, певно, дійсно долучилися до того, щоб розвалилася ОУН. Але основа, як завжди, амбіційна: конфлікт поколінь, відповідно, різні методи боротьби.
Мельниківці - сповідували більш пасивний інтелектуал-націоналізм, в той час як Бандерівці повисли на ірраціональному Донцові. А якщо є ідейні розбіжності, то не поділити фінанси буде неважко.
Ага, ще код Да Вінчі приплести сюди залишилося - і все буде Ок!
_________________ І день іде, і ніч іде, і голову схопивши в руки, дивуєшся, чому-ж не йде апостол правди та науки?
Олексійович
Написане:
01 лютого 2008, 15:03
Аквілон написав:
...Повчальна історія. Якщо б Ватікан віддав би ті кошти, то може історія світу була би дешо іншою.
Та й Павло Анатолійович Судоплатов дещо перешкодив цій потворі на ім'я Коновалець жити та смердіти далі - молодець!
Цитата:
Але цікавий момент! Як ви рахуєте, чий померанчевий колір? ....
Не "рахуєте", а "вважаєте". Рахувати можна лише статеві органи енкаведистів, які було відсмоктано бандерівцями у безмежних карпатських лісах.
Лібералоненавистник
Написане:
01 лютого 2008, 15:33
Олексійовичу, ну шо Ви так нервуєте, елітний ви наш :))))))))))))
Олексійович
Написане:
01 лютого 2008, 15:41
Ніяких нервів, пане! Щоб щось подібне написати про повстанську недоармію, не потрібно ніяких емоцій - лише тверезий розум та холодний розрахунок.
Лібералоненавистник
Написане:
01 лютого 2008, 15:49
Олексійович написав:
Ніяких нервів, пане! Щоб щось подібне написати про повстанську недоармію, не потрібно ніяких емоцій - лише тверезий розум та холодний розрахунок.
Тверезий розум, холодний розрахунок у персонажа з характерним ніком "олексійович"??? :)))) кузьміч ти, яша :)))))
Олексійович
Написане:
01 лютого 2008, 15:50
А чим це мій нік такий "характерний"? Це моє справжнє "по-батькові", маєте щось проти?
Лібералоненавистник
Написане:
01 лютого 2008, 15:58
Олексійович написав:
А чим це мій нік такий "характерний"? Це моє справжнє "по-батькові", маєте щось проти?